• Jove Ilića 165 11040 Beograd
  • (+ 381 11) 309-29-99
  • cesla@fpn.bg.ac.rs

Naši Događaji

Osvrt na spoljnu politiku Argentine

Održano predavanje ambasadora Republike Argentine NJ. E. g. Osvalda Narsisa Marsika

Predavanje ambasadora Republike Argentine u Republici Srbiji NJ. E. g. Osvalda Narsisa Marsika na temu „Osvrt na spoljnu politiku Argentine“ održano je na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

NJ.E. g. Osvaldo Narsis izjavio je kako postoje tri glavna koncepta koji su esencijalne prirode na polju spoljne politike Argentine. Prema njegovim rečima, u te koncepte spadaju ljudska prava, razvoj države i međunarodni mir i siugurnost. „Mir i razvoj države su zapravo dve strane istog novčića. U drugoj polovini dvadesetog veka promene možemo videti u latinoameričkoj istoriji i tadašnjim vojnim diktaturama“, istakao je NJ. E. gospodin Marsiko. On je govorio i o ostrvima Malvini (Foklandska ostrva) i istakao značaj njihove istorije, teritorije i populacije za Argentinu. NJ. E. gospodin Osvald Narsis Marsiko podsetio je na aktuelnost odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Republike Argentine, kao i odnosa između Argentine i Ujedinjenih nacija.

Moderator predavanja bio je Nikola Mirković iz Sektora za istraživanje i bilateralnu saradnju Centra za studije Latinske Amerike Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Predavanje je održano u organizaciji Centra za studije Latinske Amerike Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu.

Autor PR služba Fakulteta političkih nauka